Tizennégy évjárat kékfrankosait kóstolták végig a VinoPianoban: Demeter Csaba, Gere Zsolt, Mucsi Zalán és Takler András mutatták be kékfrankosaik régebbi évjáratát - írja a Mandiner. Takler Andrást egy 15 éves bor taglózta le...
Balatonlelle és Balatonboglár környékén a szőlő fejlettsége közelít a fürtmegnyúlás időszakához. A hajtások rohamosan növekednek, a legtöbb ültetvényben eljött az ideje az első növényvédelmi kezeléseknek - olvasható a Garamvári Szőlőbirtok oldalán.
A birtokon a hét elején elvégezték 75 hektár szőlő permetezését. Az ültetvények egészségesek, és az időjárás eddig jó évjáratot sejtet.
Az új telepítésű ültetvényben jelenleg a kordonkar tartó huzalok feszítése zajlik, és még a héten elkezdjük a támasztókarók kihelyezését is - tájékoztattak.
A Művelt Alkoholista Márkus György pezsgő és champagne szakértővel készített interjút, amelynek az első részében a 100 pontos rendszerről, a Champagne és Pezsgő Világbajnokságról, a pezsgőkultúra népszerűségének növekedéséről, Champagne borvidék fejlődéséről és a magyar pezsgőkről is esik néhány szó.
Az Irsai Olivér az illatos szőlőfajták közé sorolható, amelyet elsősorban a nyári meleg időben szeretik fogyasztani a bor kedvelői. Már kereskedelmi forgalomba kerültek a 2014-es évjáratok, ezek közül a Metropol Vörös és Fehér rovatában a Hilltop, neszmélyi pincészet tételéről olvashattok.
"Egy igazi nyári csemege került a poharunkba, illatos, üde és frissítő karakterű, amolyan kérünk még egy pohárral, palackkal stílus. (...) Egy könnyed Irsai Olivértől ne várjunk egy hihetetlenül komplex, rétegezett struktúrát, ez a műfaj nem erről szól. Itt az illatok és zamatok visznek mindent, könnyedén és lazán." Forrás: Metropol.hu
A víz lehet lágy vagy kemény, jóízű vagy ihatatlan, szennyezett vagy kristálytiszta, és még sorolhatnánk...
Kántor Enikő, országos barista bajnok vezetésével magas ásványianyagtartalmú ásványvízzel, alacsonyabb ásványi anyagtartalmú vízzel, csapvízzel, konyhai vízszűrő kancsós vízzel és csap alá szerelhető vízszűrő berendezéssel szűrt vízzel készült kávékat és teákat tesztelt a VGF Otthon blog.
A Hydaway cég feltalálta az összecsukható palackot, amelyben amíg még van benne folyadék, továbbra is „sok” helyet foglal, de üresen már ripsz-ropsz (az edény megsértése nélkül) összehajtogathatjuk és zsebre vághatjuk a használati tárgyat. A palack űrtartalma 21 uncia (kb. 6 dl), korongalakba összelapítva pedig 1,25 hüvelykre (3,175 cm) zsugorodik össze - írja az Élelmiszeronline.hu.