Fröccs

Hódító Irsai Olivér

Május 16. 13:11
Az Irsai Olivér az illatos szőlőfajták közé sorolható, amelyet elsősorban a nyári meleg időben szeretik fogyasztani a bor kedvelői. Már kereskedelmi forgalomba kerültek a 2014-es évjáratok, ezek közül a Metropol Vörös és Fehér rovatában a Hilltop, neszmélyi pincészet tételéről olvashattok.
 
"Egy igazi nyári csemege került a poharunkba, illatos, üde és frissítő karakterű, amolyan kérünk még egy pohárral, palackkal stílus. (...) Egy könnyed Irsai Olivértől ne várjunk egy hihetetlenül komplex, rétegezett struktúrát, ez a műfaj nem erről szól. Itt az illatok és zamatok visznek mindent, könnyedén és lazán." Forrás: Metropol.hu

Milyen vízzel főzz kávét, és teát?

Május 16. 10:35
A víz lehet lágy vagy kemény, jóízű vagy ihatatlan, szennyezett vagy kristálytiszta, és még sorolhatnánk...
 
Kántor Enikő, országos barista bajnok vezetésével magas ásványianyagtartalmú ásványvízzel, alacsonyabb ásványi anyagtartalmú vízzel, csapvízzel, konyhai vízszűrő kancsós vízzel és csap alá szerelhető vízszűrő berendezéssel szűrt vízzel készült kávékat és teákat tesztelt a VGF Otthon blog.
 
Az eremény itt olvasható.

Akár zsebre is teheted ezt az összenyomható kulacsot

Május 16. 07:10
A Hydaway cég feltalálta az összecsukható palackot, amelyben amíg még van benne folyadék, továbbra is „sok” helyet foglal, de üresen már ripsz-ropsz (az edény megsértése nélkül) összehajtogathatjuk és zsebre vághatjuk a használati tárgyat. A palack űrtartalma 21 uncia (kb. 6 dl), korongalakba összelapítva pedig 1,25 hüvelykre (3,175 cm) zsugorodik össze - írja az Élelmiszeronline.hu.

Na, ki készítette a legmagyarabb caprese salátát?

Május 15. 15:46
Persze csak, ha nem akarjuk a legolaszabbnak nevezni. De, hát miért akarnánk, Heimannék is azt írták a kép alá, amit... :)
 

Magyar! Nemzeti!... Capresét!

Posted by Heimann Családi Birtok on 2015. május 14.

Nagyon drága a szamársajt Szerbiában!

Május 15. 12:36
Meglepően borsos áron, kilónként ezer euróért (több mint 300 ezer forintért) árulja szamársajtját egy szerbiai termelő. A zasavicai szamártelep munkatársai az MTI tudósítójának elmondták: sajtot főleg külföldiek vásárolnak, szamártejet azonban sokan, mert számos egészségügyi probléma orvosolható vele.
 
Az újvidéki nemzetközi mezőgazdasági vásáron is meglepetést keltett, hogy az egyik helyi termelő kilogrammonkénti ezer eurós áron tudta értékesíteni készítményét. Az eladók szerint nem túlzás ez az ár, egy kilogramm szamársajthoz ugyanis 25 liter tejre van szükség, egy szamárkanca azonban naponta csupán két deciliter tejet ad. A termelő híre Szerbián kívülre is eljutott. 
 
A Zasavicai Nemzeti Park a Duna és a Száva folyó között, Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) mellett terül el mintegy kétezer hektáron. Az itt található telepen 110 szamarat tartanak. Emellett azonban megtalálható itt a szürke marha, a mangalicasertés és a különböző baromfifélék is. 
 
A telepen fejt szamártejből különböző szappanokat és krémeket, valamint sajtot készítenek, a szamarak húsából pedig kolbászt.
 
A szamártejnek számos egészségmegőrző hatása van, állítólag fogyaszt, csökkenti a vér zsírtartalmát, gyógyítja a különböző bőrproblémákat, erősíti az immunrendszert és a légúti betegségekre is jó. Emellett anyatej helyett is adható, összetétel szempontjából ugyanis az összes állat teje közül ez hasonlít a legjobban az anyatejhez. 
 
Egy liter szamártej itt 5 ezer dinárba (13 ezer forintba) kerül és az interneten is megrendelhető – mondták az eladók. Azoknak sem kell azonban aggódniuk, akiknek nincs ezer eurójuk arra, hogy egy kilogramm szamársajtot vásároljanak, a tejtermék 50 grammos kiszerelésben is kapható, ezért "mindössze" 6 ezer dinárt (mintegy 15 ezer forint) kell fizetni.
(MTI)

Borrajongó: édes bor, nem csak ünnepi alkalomra

Május 15. 11:08
Borrajongó: édes bor, nem csak ünnepi alkalomra
 
A Borrajongó blog ezúttal összesen kilenc késői szüretelésű tokaji édes borról ír, amelyek különböző pincészetek termékei. Van itt Béres Szőlőbirtok Késői Szüretelésű Cuvée 2009-ből, a Bott-Rytis és a Áts Cuvée ugyanabból az évjáratból, 2011-es a Basilicus Eleven, a Bodrog Borműhely Mesés és a Tokajicum Kedves képviseli. A 2008-as évjárat pedig az Árpád-hegy Pince Késői Szüretelésű Hárslevelűjén, a Dobogó Pincészet Satöbbi Édes Hárslevelűjén és a Tokaj Nobilis Erzsébet Napi Hárslevelűjén keresztül mutatkozik be.

10 év múlva valahol Budapesten: „Anya, nyomtatnál rántott húst ebédre?”

Május 15. 09:50
Ételeket nyomtatnak ki azokkal az úgynevezett élelmiszernyomtatókkal, amelyek forradalmasíthatják a főzést és az étkezéseket. Az így készült ételeket szinte bármilyen formában ki lehet nyomtatni és tetszés szerint adagolhatnak hozzájuk vitaminokat, fehérjéket, zsírokat és rostokat is. Néhány európai szupermarketben már tesztelik a nyomtatóval készült süteményeket, egyes éttermekben pedig nyomtatott édességeket is kínálnak – mindezt az Agrárszektor.hu írja.