Ezek lesznek az idei Gourmet Fesztivál alapanyagai
Február 19. 10:04
Bizony, az idei Gourmet Fesztiválon már nem egy hagyományos, magyar étel kerül a fókuszba, hanem két alapnyagból fognak különböző specialitásokat elkészíteni a hazai séfek. Május 12-15. között a Millenárison újra a magyar gasztronómiáé lesz a főszerep, a legjobb borászatok, pálinkások és sörösök mellett.
Korábban egy-egy étel került a középpontba a fesztiválon, ezúttal két alapanyagból, a halból és a vadból készült remekeket kóstolhatjuk majd a számtalan más nagyszerű fogás mellett. Ennek apropója pedig, hogy a Gourmet-t közvetlen megelőzően Budapesten zajló, a világ leghíresebb szakácsversenyének kikiáltott Bocuse d’Or európai versenyén hal és vad, pontosabban a kecsege és a gímszarvas lesz a két alapanyag.
- Nagy megtiszteltetés a Gourmet-nak és hatalmas lehetőség a hazai gasztronómia reprezentánsainak ez a világesemény, hisz’ a szakma legjobbjai és a nemzetközi szaksajtó is megismerheti a magyar gasztronómia élvonalát – mondta el a Metropol.hu-nak Gerendai Károly, a fesztivál megálmodója. A hazai közönség sem marad ki a jóból, hiszen a fesztivál színpadán főz majd a versenyen hazánkat képviselő séf és csapata, és idén is lesznek külön foglalható exkluzív Bocuse d’Or vacsorák.