Food & Wine: Gasztronómiai trendek 2016-ban
Január 03. 15:28
A Food & Wine éttermi trendekről, gasztronómiáról szóló előrejelzésének gerincét az 1 millió éttermet és vendéglátóhelyet tömörítő, s ezzel az iparágban a legbefolyásosabbnak számító National Restaurant Association (NRA) legfrissebb felmérése adja - szögezi le már a cikk elején Csíki Sándor, gasztrobloggel.
2016 Top 20 étel trendje – National Restaurant Association (2016)
- Helyi eredetű húsok és tengeri alapanyagok használata
- A séf által meghatározott fast-casual koncepciók (új)
- Helyben termesztett termékek használata
- Hiper-lokális beszerzési források (például az étterem kertjéből)
- Természetes alapanyagok/ minimálisan feldolgozott élelmiszerek
- A környezet fenntarthatósága
- Egészséges gyermek ételek
- Új metszésű húsok
- Fenntartható tengeri élelmiszerek
- Házi/ kézműves fagylaltok
- Etnikai ízesítők, fűszerek (lásd: Sriracha, az eredeti cikkben)
- Autentikus nemzetiségi konyhák
- Márkázott tanyasi és birtok-termékek
- Kézműves mészárszék
- Ősi gabonafélék
- Nemzetiségi konyha inspirálta reggelik
- Friss/ házi kolbászok (új)
- Házi/ kézműves savanyúságok
- Az élelmiszer-veszteség csökkentése/ kezelése
- Street food/food trucks
Az elmúlt 10 évben legnagyobb mértékben növekedett kulináris trendek
- Helyi beszerzési források 44%
- Gluténmentes konyha 21%
- A környezet fenntarthatósága 13%
- Etnikai konyhák és ízek 12%
- Az ételek tápláló tulajdonságai 8%
- Egyéb 1%
A teljes cikket ide kattintva tudod elolvasni!