Füred-Csopak jövőjéról is szól majd a kóstolás
Január 09. 12:10
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Olaszrizling Szerintünk esemény a Jásdi Borterasz és a Szent Donát Birtok közös szervezésében. A január 28-i borkóstolón több mint 30 kiállító pincészet borásza kínálja birtokaik legszebb Olaszrizlingjeit.
2017-ben a szokások szerint egy zártkörű kóstolóval veszi kezdetét a kóstolás, január 27-én, pénteken az eseményre meghívott borászok egy borkóstolóval egybekötött vacsorán vitatják meg a szőlőfajtával kapcsolatosan felmerülő aktuális kérdéseket, bemutatják egymásnak boraikat. A kóstolt tételek a kiállító pincészetek 2015-ös évjáratú olaszrizlingjei.
2017-ben a szokások szerint egy zártkörű kóstolóval veszi kezdetét a kóstolás, január 27-én, pénteken az eseményre meghívott borászok egy borkóstolóval egybekötött vacsorán vitatják meg a szőlőfajtával kapcsolatosan felmerülő aktuális kérdéseket, bemutatják egymásnak boraikat. A kóstolt tételek a kiállító pincészetek 2015-ös évjáratú olaszrizlingjei.
Másnap a kiállító pincészetek Jásdi István meghívására érkeznek. A Balafonfüred-Csopaki borvidék borászatai mellett lesz egyéb balatoni, egri, somlói valamint felvidéki vendége is a rendezvénynek. Rajtuk kívül a Balatoni Kör, a Csopaki Kódex és a Rizling Generáció is elhozza legígéretesebb olaszrizlingjeit, illetve olaszrizling alapú cuveé-it.
A sétálókóstoló 13-18 óráig tart. A két helyszín: Jásdi Borterasz és Szent Donát Birtok befogadóképességének mértékében fogadják a szervezők a regisztrációkat, így biztosítván, hogy a rendezvény megőrizze családias jellegét.
„Január 28-án biztosan nagyszerű borokat fogunk kóstolni és arról beszélgetünk, mi a mi dolgunk abban, hogy ne csak megőrizzük örökségünket, de tovább is léphessünk elődeinknél. Jobb szőlő-változatokkal, a saját magunkkal szembeni még nagyobb igényességgel és közös arculat- és piacépítő kezdeményezésekkel” – Jásdi István e szavakkal promótálja az Olaszrizling Szerintünk eseményt.
További infók az eseményről itt.
Jásdi István kapcsolódó véleménycikkei a Vinoporton: