Furmintra hangolt szakácskönyv
December 13. 16:00
A Furmint évének méltó záróakkordjaként megjelent Horváth Gábor, a legjobb vidéki vendéglátóhelyek között számon tartott mádi Gusteau étterem séfjének receptkönyve. A Furmint szakácskönyv több mint 300 oldalon közel 80 receptet tartalmaz, amelyek mindegyikét a furmint ihlette: sok esetben a bor nem csupán kísérőként, de az adott fogás szerves részeként is megjelenik. A gazdagon illusztrált, vaskos kötet összeállításában Pallagi Ferenc újságíró is aktívan közreműködött. Előszavában ezt írja:
Horváth Gábor a Guesteu-ban olyan konyhát visz, amely újraértelmezi az ételt, a helyet, a bort, és az általa kiküzdött tudást tányérjain keresztül, természetes egyszerűséggel adja át vendégeinek is.
Az étel- és hangulatfotók felelőse Dancsecs Ferenc volt, aki már évek óta szorosan együttműködik a Gusteau-val és a Szent Tamás Pincészettel.
A könyv bemutatóján a Szent Tamás Pincészet 2015-ös Mád, 2014-es Kővágó és 2013-as Szent Tamás furmintja volt kóstolható; a szakácskönyvben a pincészet további borairól is részletes leírást találunk, a borajánlásokat pedig ifj. Szepsy Istvánnak köszönhetjük.