A Jási Pince így vélekedik 2014-ről: "Szüretkor eltemettük a 14-es évjáratot. Olyanokat mondtunk, hogy „temetni jöttünk, nem dicsérni…” Meg, hogy kármentés folyik, nem szüret. Szó, ami szó csakugyan harminc százalékkal kevesebb szőlő került a pincébe. Ami bekerült, az legalább egészséges volt.
Nagy szó, ha figyelembe vesszük, hogy a tenyész-időszak négy hónapja alatt egész évi csapadék esett le a Balatonra és szeptemberben erre még ráesett 300 milliméter.Szóval a szőlő egészséges volt ugyan, de túlérettnek nem lehetett mondani. Amikor először kóstoltuk a mustokat, a borkősav lemarta a zománcot a fogunkról. Az illatokkal, zamatokkal amúgy nem volt hiba. Hamar eldöntöttük, hogy ugyanúgy ahogyan 2005-ben vagy 2010-ben, ebben az évjáratban is kihagyjuk a borválogatásokat. A Nagykúti belekerül az alap Chardonnay-ba, a Siralomvágó és a Lőczedombi a Csopaki Rizlingbe és így tovább.
Tegnapelőtt Szabolccsal és Gősi Petivel újra lementünk, hogy végigkóstoljuk a pince borait. Az történt, hogy megint kishitűek voltunk. A borok a másfeles palackba szánt Olaszrizlingtől. A Csopakiig, a Chardonnaytól a Cserszegiig és a Furminttól a Kékfrankos rozéig letisztultak, illatuk intenzíven gyümölcsös, savaik a hidegben kicsapódtak, leülepedtek és mostanra kifejezetten civilizáltak lettek. Még a Cabernet Francból is kifejezetten elegáns nyárias bor alakult ki.
Szóval jöhet a tavasz és a nyár, kóstolgathatjuk a 14-es borokat otthon, a Borbárban vagy a Borteraszon, aki pedig Lőczedombira, Siralomvágóra, Ranolder fehérre vagy Nagykútira vágyik, az be kell hogy érje a 11-essel, 12-essel vagy a 13-assal. A Ranolder Vörösből pedig éppen a 9-es van a csúcson." Jásdi Borterasz Facebook bejegyzése