Ilyen az egészséges halászlé
December 21. 06:26
A Házipatika.com most néhány tippet és egy receptet is ad, hogy a karácsonyi halászlé egészséges legyen. A cikk írója szerint a legnagyobb progléma a leves tetején lévő, vastag zsírréteg. Ha ezt kiiktatjuk, akkor máris jobb a helyzet.
- Érdemes soványabb halat választani, és a halfejről és -farokról se feledkezzünk meg.
- Aki az alakjára figyel jobban, az a tésztát is hagyja ki a levesből.
Hozzávalók:
- 1/2 kg apró ponty
- 1/2 kg pontyszelet
- 1/2 kg halfej és farok
- 10 db harcsaszelet
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- só, bors, pirospaprika
- kevés kókuszzsír
Az elkészítését megtalálod a Házipatika.com oldalon.