Íme 2015 gasztronómiai trendjei
Március 03. 21:59
Kara Nielsen kulináris szakértő szerint idén folytatódik az a trend, hogy egyre népszerűbbé válnak az alternatív, természetes édesítőszerek. Jön a kókuszcukor. Emellett a szakértő a zöld matcha teát tartja még az idei év nagy nyertesének, mert kevesebb koffeint tartalmaz, mint a hagyományos zöld tea, viszont tele van antioxidánssal, rosttal és béta-karotinnal. Továbbá egyre divatosabbak lesznek a gluténmentes gabonák, mint a rizs, kukorica, zab, köles, amaránt vagy hajdina - olvasható az Életforma.hu cikkében.
A Daily Mail szintén a gluténmentes gabonákat vizionálja az idei év egyik slágerének, de a lap szerint olyan bizarr dolgok is népszerűvé válhatnak, mint a nassolható rovarok és a friss alga. Feltörekvő népeledel még a maláj marha curry, reflektorfényt kap a savanyú káposzta, a zeller és a karfiol is.