Íme két burgundi alapbor
Június 15. 17:18
A Domaine de Montille, burgundiai pincészet célja - régen és most is - a különböző parcellák terméséből készült borok egyéniségét, az egyedi terroir-t tükröző karakterét kidomborítani. A családi birtok jelenleg 20 hektár ültetvénnyel rendelkezik, 75%-ban Premier Cru, illetve Grand Cru fekvésekben.
A Borrajongó a pincészet két 2011-es alapborát kóstolta meg, amelyekről így ír a bejegyzésében:
Maison Deux Montille Soeur-Frére Bourgogne Chardonnay 2011
Tökéletesen arányos összetevőkből építkező közepes teste van, jó intenzitású, közepesnél hosszabb lecsengéssel. Lédús citrusok, lime, citromfű, zöldfűszerek, zöldalma, gyömbér, tényleg csak leheletnyi vanília határozza meg ízét. Nem egy pozőr bor, sem koncentrációban, sem komplexitásban nem jut nagyon messzire, cserébe belengi valamilyen erőlködésmentes, természetes egyensúly és elegancia, amelynek köszönhetően egyszerűen jól esik inni.
Maison Deux Montille Soeur-Frére Bourgogne Pinot Noir 2011
Feszes szerkezetű, ideális mennyiségű savval, selymes tanninnal. Minden részlet a helyén, remek a fahasználat, semmi nem lóg ki. Abszolút pinot-s az ízprofilja is, hozza az illat alapján elvárt jegyeket: piros bogyós gyümölcsök, málna, cseresznye, finom karácsonyi fűszerek, kardamom, narancshéj, fahéj, szárított virág, hecsedli, pici vérnarancs. Jól strukturált, finom, elegáns és rétegzett bor.
A teljes leírást itt olvashatod el.