Itt a szezonja a mustméznek
Szeptember 09. 19:29
„Ez a sűrű, fanyar-savanykás, mégis kicsit karamellás ízű szirup annyira jó dolog, hogy ha tehetném, mindenre rákenném” - írja az Origo.hu oldalon megjelent cikk szerzője a mustmézről, vagy más néven pekmezről.
„Az eljárás lényege, hogy a mustot nagyon alacsony lángon, sűrűn kevergetve, lassan az ötödére kell elforralni. A szőlőlé magas cukortartalma képezi ezt a sűrű állagot. Az eredeti receptben a főzés végén sütőtökdarabokat szórtak a lekvárrá sűrűsödött mustba.”
Mire jó a mustméz?
Salátaöntetnek, sajtra, pirítósra kenve, méz helyett süteményekbe, húsok ízesítésére.
Salátaöntetnek, sajtra, pirítósra kenve, méz helyett süteményekbe, húsok ízesítésére.