Fröccs

Itt vannak a Rosalia játékunk nyertesei!

Május 05. 13:43
Bűdi Boglárka és Stefanics Kitti nyugodtan mázlistának érezheti magát, hiszen páros belépőt nyertek a Rosalia Rosé és Pezsgő Mustrára! Nagyon gratulálunk nekik, és a nyereményükkel kapcsolatos minden információt elküldtünk számukra arra ez e-mail címre, amivel játszottak!
 
Jó szórakozást a rozékhoz! ;)

Jövő héten már kóstolhatod az új Günzer bort!

Május 05. 11:41
A Szegedi Borfesztiválon debütál a 2014-es bor!
 

ÚJ! Sauvignon Blanc 2014'Debütálás a Szegedi Borfesztiválon !Május 15-25-ig a 168-as pavilonnál.Ti ott lesztek?

Posted by Günzer on 2015. május 4.

Egy különleges menüt is megkóstolhatsz a Gourmet Fesztiválon

Május 05. 09:19
Az idei Gourmet Fesztivál Bocuse d'Or - VIP menüvel készül május 23-24-én az ínyenceknek. Jövőre Budapesten kerül megrendezésre a Bocuse d'Or 2016-os európai selejtezője, amely keretén belül a Hungexpo átváltozik a világ vezető gasztronómiai vásárává. A 2015-ös Gourmet Fesztiválon a sokat látott és a visszajelzések alapján egyértelműen óriási közönségsikert arató VIP menüt a budapesti közönség is megkóstolhatja.
 
A válogatásba az alábbi bor-étel párosítások kerültek be:
 
Arany Kaviár
Füstölt kecsege, uborka variációkkal és torma fagylalttal
Hollóvár - Furmint 2011 (Somló)
 
Kistücsök Étterem
Nyúl idei káposztával
Pók Tamás - Leányka 2011 (Eger)
 
Bock Bisztró
Borjú paprikás "szarvasgombával" és "Jakab kagylóval”
Karner Gábor - Boróka 2009 (Mátra)
 
Onyx
Fiatal vaddisznó-pofa pörkölt, vajas galuska, ecetes paprika
Bock - Feketehegy Cabernet Franc 2009 (Villány)
 
Gerbeaud
Müzli, joghurt, méz, piros gyümölcsök
Szepsy - Cuvée 2007 (Tokaj)
 
A teljes program másfél órát vesz igénybe. A fesztivál ideje alatt szombaton és vasárnap délután 2-kor és este 7-kor kóstolható a menü a Magyar Bocuse d’Or Akadémia helyszínén, így hozva közelebb a közönséghez a csúcsgasztronómia különleges világát. A menü ára borkísérettel együtt: 9.500 Forint
 
Jegyek kaphatóak: a fesztivál honlapján

4 szabály, hogy ne hízz az alkoholtól

Május 05. 06:33
Diéta közben alapvető szabály, hogy nem fogyaszthatunk alkoholt - csap bele a lecsóba a Femcafe.hu. A magazin szerint azonban van 4 olyan szabály, amelyeket betartva nem hízol majd el az alkoholtól: önfegyelem, első az evés, ne keverd, szombat esti láz.

Ezt érdemes enned, hogy mélyen tudjál aludni

Május 04. 20:19
Ha sokat, vagy nehéz ételeket eszel este, akkor garantált az álmatlanság. Azonban vannak olyan élelmiszerek, amelyeknek különleges beltartala nyugodt éjszakát eredményez. Ilyenek a triptofánt (egy, a szerotoninhoz és a melatoninhoz hasonló vegyületekké alakuló aminosav) tartalmazó élelmiszerek, a teljes kiőrlésű szénhidrátok, bizonyos ásványok (kalcium és magnézium), és néhány relaxáló hatású gyógynövény - írja az Élelmiszer.hu.
 
Mit érdemes lefekvés előtt egy órával enni?
  • egy fél banán és egy marék mandula
  • teljes kiőrlésű sós keksz mogyoróvajjal
  • egy bögre meleg tej
  • egy kis tál(ka) teljes kiőrlésű gabonapehely tejjel (alacsony cukortartalmú legyen)
  • egy fél pulykás szendvics: teljes kiőrlésű kenyérből
  • egy bögre (koffeinmentes) gyógytea: például kamilla, golgotavirág és macskagyökér
Fontos: az esti eszegetésnél is fő a mértékletesség.
 
A teljes cikket elolvashatod az Élelmiszer.hu oldalon.

Rozé kvízzel készül a Rosalia fesztiválra a Vinoport

Május 04. 17:33
Hétvégén rózsaszínben látjuk majd a világot, hiszen a budapesti Gesztenyés Kertben és a Kongresszusi Központban május 8-10. között kerül megrendezésre a legnagyobb rozé seregszemle a Rosalia Rosé és Pezsgő Kert valamint a Rosé és Pezsgő Mustra - írja a Vinoport. A három napig tartó, hagymahéjtól cseresznyepirosig terjedő fesztiválra való ráhangolódás jegyében öt kvízkérdéssel készült a lap.

Indul a védekezés a szőlőben

Május 04. 15:07
A korán jelentkező atka és szőlőtripsz kártétel megelőzése mellett az elmúlt év országosan kialakult lisztharmatjárványa is indokolja a korai állománykezelések elvégzését. A Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének javaslata olyan szerösszeállítást tartalmaz, amely az ökológiai védekezésben is alkalmazható. A teljes szöveg a Bor és piac oldalán olvasható.

Hogyan szállítják a borokat a palackozóba?

Május 04. 13:04
A Budaházy-Fekete Kúria készített egy videót, amelyben a 2014-es sárgamuskotály tételüket viszik el bérpalackozni a Béres Szőlőbirtok és Pincészethez. Először szivattyú segítségével átfejtik egy könnyen szállítható műanyag tartályba a palackozásra kész bort, majd traktorral átszállítják az erdőbényei borászathoz.
 

Öt érv a kékfrankos mellett

Május 04. 11:16
Magyarország egyik legjelentősebb szőlőfajtája a kékfrankos, amelynek második alkalommal rendezett a Winelovers mesterkurzusokkal megtűzdelt, tematikus sétálókóstolót. A Kékfrankos MOST! országos eseménysorozat fő rendezvénye volt  Nagy Kékfrankos Kóstoló, ahol nemcsak hazai, hanem külföldi tételeket is tesztelhettek a vendégek. A Válasz.hu a rednezvény után 5 érvet sorakoztatott fel a fajta mellett:
 
1. Mert jól érzi magát a Kárpát-medencében.
2. Mert egyedi a világpiacon.
3. Mert illik a divatos vörösborstílusba.
4. Mert kivételesen sokoldalú.
5. Mert kiváló gasztrobor.