Jól szerepeltek a hazai diákok a nemzetközi gasztronómiai versenyen
április 21. 16:07
Az idei évben 12 csapat vett részt az egyetlen tanulók számára szervezett nemzetközi gasztronómia versenyen, ahol a magyar diákok kitűnő eredményt értek el. A megmérettetésen ifjú szakácsok, cikrászok és pincérek mérték össze erejüket.
A Gundel Károly Szakképző Iskola adott otthont a versenynek, amelynek témája a Bor és Gasztronómia volt. A legjobb cukrász díjat a Gundel Károly, a legjobb pincér díjat pedig a Dobos C. József Szakképző Iskola csapata érdemelte ki.
„A verseny különlegessége, hogy a fő témán belül a versenyzőknek igen nagy kreativitást engedett. A szakácsok például szabadon választhatták az alapanyagokat a menüsorhoz, melyet a választott pincészet borához készítettek. A cukrászoknak tányérdesszertet és dísztortát kellett készíteniük, amelyhez a kiválasztott bort használták fel illetve a kiválasztott borászatra, borra vagy borászra utalt. A pincérek feladata pedig menüsor összeállítása, alkalmi díszasztal terítése és nagyközönség előtt végzett élőmunka volt” - írja a Turizmusonline.hu.
A hazai díjazottak listája:
szakács különdíjak:
- a legharmonikusabb menüért: BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája (Budapest)
- a legszervezettebb, legtisztább, leghatékonyabb munkavégzésért: Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskola (Budapest)
cukrász különdíjak:
- a borászatot legjobban megjelenítő dísztortáért: BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája (Budapest)
- a legösszetettebb tányérdesszertért: BVHSzC Gundel Károly Szakképző Iskolája (Budapest)
pincér különdíjak:
- a verseny szellemiségét legjobban megjelenítő díszasztalért és összkép kialakításáért: BVHSzC Giorgio Perlasca Szakképző Iskolája (Budapest)
A teljes listát a Turizmusonline.hu oldalán tudod megnézni!