A BorvidékMánia blogon olyan vörösboros-csokis süti receptjére bukkantunk, hogy így az ünnepek gasztronómiai túlkínálatában is megakadt rajta a szemünk. Itt van. Csak szóltunk.
A Szent Tamás Pincétől a Kerházhoz igazolt Balassa István nem csupán a dűlőt szeretné bemutatni a furminton át, hanem feltett szándéka, hogy egy adott dűlőn belül a parcellákat értelmezze - a Táncoló Medve írása a Balassa Betsek Fumintokról.
"Valami speciális cucc - pezsgő Magyaroroszágról." Így kezdi a posztját Shiba Sommelier, a new yorki "borszakértő kutya", aki nagyon megkedvelte a Királyudvar 2009-es pezsgőjét, adott is rá öt csontot az ötből! :)
December 8-án mutatták be a Pezsgő- és Aszúkiválóságok Könyvét a Földművelésügyi Minisztériumban. A Királyudvar 2009-es Henye Tokaji Pezsgője egyedüliként az ötcsillagos minősítést érte el pezsgő kategóriában. Míg a legjobb aszúk a Balassa Bor, Dobogó Pincészet, Hudácskó Pincészet, Királyudvar és Pelle Pince borai lettek.