Február 06. 15:23
Megkezdődött Miskolcon a vasárnapig tartó kocsonya farsang, kulturális, zenei, gasztronómiai programokkal fűszerezve. Idén rekorddöntésre is készülnek a szervezők.
A kocsonya farsang gasztronómiai kínálatában továbbra is hű marad a kocsonyában pislogó béka legendájához: az ínyencek tucatnyi fajta kocsonyakülönlegesség közül válogathatnak.
Az idei rendezvényen rekorddöntésre is készülnek a szervezők, a tavalyi 700 adagos óriáskocsonya után most megfőzik az ország legnagyobb, 1200 adagos kocsonyáját, amely olyan nagy lesz, hogy egyetlen tálra rá sem fér. Az egyik adag csaknem 2 méter átmérőjű, és 11 centiméter mély lesz, a másik valamivel kisebb.
A kocsonya csütörtök délutántól péntekig rotyog, az ételhez 300 kilogramm kocsonyahúst, 30 kilogramm hagymát, 5 kilogramm fokhagymát, 20 kilogramm füstölt csülköt és fűszereket használnak fel. Az óriáskocsonyát péntek délután 4 órától kóstolhatják meg a látogatók.
(MTI)