Már húsz éve virágzik a családi étterem
Március 15. 12:09
A Keleti pályaudvarhoz közel található a Rosenstein étterem, amely már húsz éve virágzik a fővárosban. A vendéglátóhelyet Rosenstein Tibor nyitotta meg, és a város egyik legmegbízhatóbb zsidó-magyar konyháját viszi az elmúlt két évtizedben. Az Index.hu egy interjút készített Rosenstein Tiborral és fiával, Rosenstein Róberttel.
„Sokat járok Olaszországba feltöltődni, és láttam, hogy azok a helyek, ahova igazán szívesen ülnek be a helyiek, mind családi kézben vannak, és sokan saját márkás termékeket is árulnak. Nálunk ez egyrészt jó, mert a vendég hazavihet egy kis darabot a Rosenstein vendéglőből, és lesz egy folyamatosabb jelenlétünk az életükben, emellett fontosnak tartottam, hogy lássam folyamatában, hogy például egy lekvár hogyan készül el.
A farm (Rosenstein Farm) ezután jött, mert nem kaptunk bizonyos termékeket, húsokat, és ez inspirált, hogy valamit kéne nekünk tenyésztenünk, termelnünk, hogy minél stabilabban tudjunk jó minőséget nyújtani. Ez először nagyon romantikusan indult, azt gondoltam, hogy lesz vidéken egy villa, ami körül kutyák rohangálnak, hátul meg pár tehén, de ez nem így működik, főleg Magyarországon nem. Így találtuk Szomor Dezső bácsit, akivel elkezdtünk közösen dolgozni, vagyis bértartásban van nála lent gyöngytyúk, szürkemarha, meg mangalica.
Ezeket azonban megelőzte a pálinkánk, ami pedig egy reflexió volt az elmúlt öt-hat évben megváltozott rövidital-fogyasztásra.(...)”
A teljes interjút az Index.hu oldalon tudod elolvasni!