„...de ásványai és fája is finom.” Az eddigi legizgalmasabb Hemina... mondhatni az első, amit igazán megjegyzek magamnak - írja a Táncoló Medve a 2013-as Pannonhalmi Hemináról.
Ki gondolta volna, hogy már több, mint ezer éves múltra tekint vissza a pizza? Egy olasz gasztrotörténész nemrég talált egy 997-es dokumentumot, amelyben a pizza szót emlegetik.Megdöbbenésre Giuseppe Nocca nem Nápoly, hanem Lazio és Campania környékén található kis városba, Gaetaban fedezte fel az írásos emléket - írja a hvg,hu.
Azóta a világon egyik legelterjedtebb ételek közé tartozik, amit egyértelműen Olaszországhoz köthetünk. Mit ér egy olasz út egy tökéletes pizza nélkül?
Január végén új résszel jelentkezett a Bortrender. Az Eger Tévé rövid műsorában ezúttal bemutatták ifjabb Lőrincz Györgyöt, a St. Andrea fiatal borászát. A kisfilmben megszólal többek között Gál Lajos, Bolyi János és ifjabb Gál Tibor is. Betekinthetünk a Borszalonba és annak koncepciójába is.
Imádod a csípős ízeket, és az utóbbi években számtalan cikket olvastál arról, hogy ezek serkentik a fogyást is? Az amerikai Biofizikai Társaság Baltimore-ban megrendezett éves konferenciáján mutatták be azokat az eredményeket, melyek arra világítanak rá, hogy a paprika csípősségét okozó kapszaicin elősegíti a szervezet zsírégetését - írja a Life.hu.
A testünkben a fehér zsírsejtek felveszik és zsír formájában elraktározzák a kalóriát. Így alakul ki a rettegett pocak, úszógumi és kövér comb, ezért ezt tekintjük „rossz" zsírnak. A barna zsír, amely kis mennyiségben fordul elő a vállunkon és a nyakunkon, zsírégetéssel melegíti a testet, ezért „jó" zsírnak tartjuk. A kutatók kimutatták, hogy az étrendben található, csípősséget okozó kapszaicin stimulálja azt a receptort, aminek aktiválása visszaszorítja a zsírdús étrenddel összefüggő elhízást. Eredményeik azonban egérkísérletekből származnak, ezért a hatást alaposan kontrollált klinikai kísérletekkel is alá kell támasztaniuk. A teljes cikket itt olvashatod.
Két éve a CNN Travel Európa legszebb piacának választotta a Fővám téri Nagycsarnokot, olyan hírességek háttérbe szorítva, mint az isztambuli Nagy Bazár, vagy a barcelonai La Boqueria. Tavaly a Guardian már Európa tíz legkiválóbb piaca – köztük a bécsi Naschmarkt, a londoni Dalston Food Market, a Berlin Village Market vagy a párizsi La Marché Raspuil – közé sorolta a budapesti Vámház körút csarnokát. A nemzetközi elismerések jól mutatják, hogy a kereskedelmi funkciók mellett a vásárcsarnokot egyre inkább turisztikai látványosságként is számon tartják, melynek vendégforgalma több egymást követő évben is 5%-kal növekedett.
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatóságának adatai szerint a Nagycsarnokban március-november közti időszakban átlagban 15-25 ezer látogató fordul meg naponta, melynek 60-65 százaléka turista.