Fröccs

Tényleg nem mindegy, hogy mit, milyen pohárból kóstolsz!

Február 11. 22:15
Mert nem csak egy vizes pohár és egy boros között óriási a különbség, de boros és boros között is...
 

Valami nagy dolog jön a Kopár-dűlőből

Február 11. 19:44
Gere Attila Pincészetének Facebook posztja szerint már kézzel fogható közelségben van a 2009-es Solus!
 

Miért nem lehet olcsón jó bort kapni?

Február 11. 16:32
Bizony nem olcsó mulatság, ha valaki borkészítésre adja a fejét. A terület megvétele után jön a szőlő megművelése, a pincemunkák elvégzése, az eszközök beszerzése, és persze az időjárás viszontagságait még bele sem kalkuláltuk. Tehát nem könnyű olcsón jó bort készíteni, mert kevés munkával és törődéssel nem ugyanaz lesz a palackban, mint azt elvárnánk. A Kocsmablog-on Polák Dávid sorra veszi a borászkodás költségeit.

Andalgó zweigelttel készül Valentin napra a Fekete Borpince

Február 11. 12:10
A szekszárdi Fekete Borpince is ott lesz a szombati Borjour Magnumon! A borászat elárulta nekünk, hogy ezekkel a borokkal készül a rendezvényre:
  • Fehér kadarka 2013 
  • Bikavér válogatás 2006 
  • Cabernet franc válogatás 2011 
  • Cabernet sauvignon válogatás 2009 
A Valentin-nap alkalmából a szerelmeseknek berendezett különteremben pedig az érdeklődő párok a pince Andalgó névre keresztelt 2011-es évjáratú Zweigelt válogatását kóstolhatják meg!
 
Andalgó zweigelttel készül Valentin napra a Fekete Borpince
 
Jó lett az új címke?

Borok a hírhedt Olaszliszka bugyraiból

Február 11. 10:34
Ungváry Krisztián talán sosem tartozott a reflektorfényt vonzó, sem a reflektorfényre repülő borászok közé. Néhány évvel ezelőtt többet láthattuk, kóstolhattuk borait, de limitált mennyiségük okán sem lehetett könnyedén összeismerkedni velük. A Táncoló Medve blog nyolcat is kóstolt belőlük.

Ibolyaízű csokit lehetett kóstolni a Csokoládészalonon

Február 11. 06:50
A hét végén tartották meg Brüsszelben a Csokoládészalont, az édes ízek kedvelőinek legjelentősebb belgiumi eseményét - a tavalyi, első csokoládékiállítás és -vásár nagy sikerére való tekintettel idén másfélszer akkora területen, sokkal több résztvevőt fogadtak a szervezők.
 
A rendezvényen a "minden, ami csokoládé"-téma jegyében előadásokon ismertették a kakaóbab termesztésének, a csokoládé készítésének történetét, a híres belga csoki különleges ízvilágának rejtett titkait. A látogatók nagy tetszéssel fogadták a csokoládéból formázott szobrokat is, valamint a részben csokoládéból készült ruhakölteményeket felvonultató divatbemutatót. 
 
A programban szereplő kóstolókon szokatlan ízekkel és illatokkal lehetett megismerkedni - a szalon egyik nagy slágere az első hallásra hihetetlennek tűnő, ibolyaillatú és -ízű csokoládé volt. A rendezvényről a csokoládés édességek elkészítésének receptjeit is magukkal vihették az érdeklődők. 
 
A csokoládé tökéletes élvezetéhez a szervezők szerint elengedhetetlen a megfelelő ital kiválasztása is. Nagy sikere volt annak az az előadásnak, amely a különböző ízű csokoládékhoz illő, azokkal harmonizáló borfajtákról szólt. 
 
Belgium a világ ötödik legnagyobb csokoládéfogyasztója, egy lakosa évente átlagosan 8,3 kiló csokoládét fogyaszt. A szervezők szerint a belga csokoládé iránti külföldi kereslet is folyamatosan növekszik, főként olyan feltörekvő, hatalmas piacokon, mint Kínában és Indiában

Villánynak jól áll a hó

Február 10. 20:31
Günzer Zoltán borászatának fotója:
 

Te jó ég, mekkora ez a kocsonya!

Február 10. 18:27
A miskolci kocsonya farsangon szerelték össze az ország legnagyobb, 1200 adagos kocsonyáját. Az MTI fotóján Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár beszél a hatalmas ételhez.
 
Te jó ég, mekkora ez a kocsonya!