„Kimondottan vagány fűszeressége, tüzessége és jó tapadós tanninjai miatt vadabb, nyersebb attitűd jellemző rá. Abszolút élő bor” - írja róla a Táncoló Medve.
Január közepe, -2 celsius fok, Tokaj, napfelkelte, vibráló színek. Ezekkel a címkéket lehet illetni a lent látható képet, melyet Balassa István az Instagramján posztolt.
A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészetnél elkezdték a szőlők metszését. Ezzel.
„Az év elején, a szőlőmunkálatokon túlmenően kiemelten fontos feladat a borok összeállítása is, amelyet a hagyományoknak megfelelően feleségemmel, Beával végzünk. Így született meg például a Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot boraink háziasításából a legfrissebb Bujdosó Mentőöv rozé” – mondta Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vezető borásza.
Megtaláltad a legvagányabb biciklitárolót, ha borőrült vagy. Az olaszok tudják mitől döglik a légy. A Gambero Rosso facebook oldalán posztolta a lent látható képet. Ha eddig nem is jártál kerékpárral kóstolni, akkor már ezért megéri kitolni, hogy leparkolhass vele egy dugóhúzó tárolóba.
A Téli Etyeki Piknik idején főzőverseny lesz az Rókusfalvy Birtokon. „Az új évre való tekintettel, januárban újrafőztük a verseny tematikáját. Bográcsételek és halászlé helyett, most a legjobb forralt bor főzők mérhetik össze tudásukat” - írják. Az esemény Facebook oldala itt érhető el.
Kemény címmel vág neki a Művelt Alkoholista hat bort bemutató, chardonnaykről szóló cikkének. Sőt: „a most kóstolt borok átlaga a krumplin belül inkább a takarmányhoz, mint a kiflihez húzott” - írják. Persze a helyzet nem ilyen szörnyű, és van egy francia chardonnay is, „mérceként”.
Amikor étel mellé bort választunk harmóniában kell lenni az édességüknek is. Egy vörösborhoz, ami szárítja a nyelvünket, nem tálalhatunk fel csirkemellet. Itt egy kis segítség, hogy melyik bortípus mennyire száraz.