Fröccs

Így kelt fel a Nap Tokajban

Január 14. 07:30
Január közepe, -2 celsius fok, Tokaj, napfelkelte, vibráló színek. Ezekkel a címkéket lehet illetni a lent látható képet, melyet Balassa István az Instagramján posztolt.

#tokaj -2C

A photo posted by Istvan (@balsaidr) on

Ezzel a géppel kezdik a metszést a Dél-Balatonon

Január 13. 20:45
A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészetnél elkezdték a szőlők metszését. Ezzel.
Ezzel a géppel kezdik a metszést a Dél-Balatonon
Az aprító munka közben
„Az év elején, a szőlőmunkálatokon túlmenően kiemelten fontos feladat a borok összeállítása is, amelyet a hagyományoknak megfelelően feleségemmel, Beával végzünk. Így született meg például a Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot boraink háziasításából a legfrissebb Bujdosó Mentőöv rozé” – mondta Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vezető borásza.

Ezentúl csak így parkolj a bicikliddel

Január 13. 16:37
Megtaláltad a legvagányabb biciklitárolót, ha borőrült vagy. Az olaszok tudják mitől döglik a légy. A Gambero Rosso facebook oldalán posztolta a lent látható képet. Ha eddig nem is jártál kerékpárral kóstolni, akkor már ezért megéri kitolni, hogy leparkolhass vele egy dugóhúzó tárolóba.
Ezentúl csak így parkolj a bicikliddel
(Forrás)
 

A legjobb forralt bort keresik majd Etyeken

Január 13. 13:47
A Téli Etyeki Piknik idején főzőverseny lesz az Rókusfalvy Birtokon. „Az új évre való tekintettel, januárban újrafőztük a verseny tematikáját. Bográcsételek és halászlé helyett, most a legjobb forralt bor főzők mérhetik össze tudásukat” - írják. Az esemény Facebook oldala itt érhető el.

A borok krumplija

Január 13. 12:11
Kemény címmel vág neki a Művelt Alkoholista hat bort bemutató, chardonnaykről szóló cikkének. Sőt: „a most kóstolt borok átlaga a krumplin belül inkább a takarmányhoz, mint a kiflihez húzott” - írják. Persze a helyzet nem ilyen szörnyű, és van egy francia chardonnay is, „mérceként”.

Hogyan főzzünk borral?

Január 12. 20:34
Amikor étel mellé bort választunk harmóniában kell lenni az édességüknek is. Egy vörösborhoz, ami szárítja a nyelvünket, nem tálalhatunk fel csirkemellet. Itt egy kis segítség, hogy melyik bortípus mennyire száraz.
Hogyan főzzünk borral?
 
(Forrás)