Fröccs

Megérte érlelni?

Január 16. 10:09
Ezt a kérdést teszi fel a Művelt Alkoholista tegnapi posztjában, amelyben négy borról esik szó, amelyek jó ideje a borhűtőben fekszenek. Vajon megérte érlelni a Károly Róbert Pincészet 2008-as Kőlyuktető kékfrankosát, a 2008-as Feind Shirazt, a 2009-es Cecchi Chiantit és a 2011-es Laposa Kéknyelűt?

Díszvendég volt Koch Csaba Szegeden

Január 15. 17:00
A Szegedi Akadémiai Bizottság Tudósklub Egyesület 2015. január 9-én, pénteken díszvendégeként látta vendégül Koch Csabát az egyesület hagyományos újévi fogadásán.
 
Díszvendég volt Koch Csaba Szegeden
A SZAB Tudósklub célja, hogy az egyesülethez csatlakozó tudományos kutatók és alkotó művészek részére rendezvények keretében előadásokat, élménybeszámolókat, baráti összejöveteleket, kirándulásokat rendezzen, valamint tevékeny pihenést, kikapcsolódást biztosítson. Koch Csaba, az Év Pincészete 2014 díj nyertese, borkóstoló keretében mutatta be az egyesületi tagoknak a Koch Borászat legkiválóbb tételeit, valamint megismerhették a borászat történetét is. Az est folyamán a vendégek a svédasztalon tálalt ételek mellé megkóstolhatták a 2014-es Hajós-Bajai cserszegi fűszerest és Rosé-Cuvée-t, a 2012-es kadarkát és a 2011-es cabernet franc-t.
 

Vylyan borok mellé készült ételkreációk

Január 15. 15:54
A Szombathelyen nemrég megrendezett Vylyan borvacsoráról a Borgőz borblog számolt be. A vasi megyeszékhelyű Móló étterem igazi étel különlegeségekkel rukkolt elő, mint a kávés trüffelkrémmel töltött füge, faszenes kecskesajttal. A vendéglátóhely séfje, Németh Dániel ételkreációi nagy elismerésnek örvendtek az este folyamán.

Biodinamikus furmintot tesztelt Tokajból a Metropol

Január 15. 13:13
Hegyalja ez idáig egyetlen Demeter-tanúsítvánnyal rendelkező biodinamikus birtokának dűlőszelektált furmintját kóstolta a Metropol. Az Abaújszántó határában lévő teraszos területet, ahonnan a Pendtis Szőlőbirtok: Krakó-dűlő furmint 2011 származik, lóval művelik, s kerülnek mindféle irtó- és ölőszert (pl. rovarölőt, gyomirtót) a termesztésben.