Miért fontos sertéshúst enni?
Május 28. 06:51
Sokan azt gondolják, hogy a sertéshús egészségtelen, azonban a Femina oldalán található cikk ezt megcáfolta. Ihász Katalin dietetikus szerint érdemes beilleszteni ezt a húsfélét is az étrendbe.
- elsődleges fehérjeforrás
- esszenciális aminosavat tartalmaz
- hasznos vitaminforrás, B1-vitamin-tartalma más állatok húsához viszonyítva ötszörös mennyiségű
- a húsban található vas sokkal könnyebben felszívódik a testben, mint a zöldség- és gabonafélékben lévő vas
- érdemesebb zsírszegény húsokat vagy húsrészeket választani, és megfelelő konyhatechnológiával elkészíteni, mint főzés, párolás, grillezés, sütőzacskóban sütés, zöldséggel, gyümölccsel tűzdelés
- hetente körülbelül kétszer, alkalmanként 8-10 dekagramm mennyiségben javaslt a sertéshús fogyasztás
- a sovány sertéshús - comb, karaj vagy szűzpecsenye - nem tartalmaz sokkal több energiát, mint a baromfihús
A teljes cikket a Femina.hu oldalán elolvashatod.