Nagyot alkotott a bodrogkisfaludi pincészet
Február 27. 13:12
„Hiába van benne jelentősebb maradékcukor, ez a bor nem a cukorról szól, hanem a Hegyalja és a furmint találkozása által generált ősrobbanásról” - írja a Metropol.hu a Breintenbach pince 2013-as Lapis tételéről. A bor 100 százalék furmint, amely már félédes kategóriába tartozik a magas maradékcukor tartalma miatt.
„Nem hétköznapra való, nem „gyorsan dobjunk be egy-két pohárral” karakter. Ünnepi asztalra kívánkozik, egy hosszú hétvégére, de pénteken még véletlenül sem szabad megkóstolni, legfeljebb kinyitni és szellőztetni. Szombaton, amikor már kissé lelazultunk, s kellőképpen rá tudunk koncentrálni a borra, na akkor kell elfogyasztani. Megéri megadni a tiszteletet és a lehetőséget ennek a bornak, mert igazából csak akkor tud kellőképpen kitárulkozni előttünk.”
A teljes bejegytést a Metropol.hu oldalán tudod elolvasni!