Őrületes ajándékötlet Márton napra!
Október 22. 18:11
Márton napi vacsorára vagy hivatalos, és még nincs ötleted, mit kellene ajándékba vinni? Ezt imádni fogod!
A tarcali Tokajicum Borház egybecsomagolt mindent, ami egy kiváló Márton napi vacsora desszertjéhez kell. 6 puttonyos aszú, libamájsütővel, díszdobozban. Sőt, a honlapjukon még egy receptet is mutatnak, hogyha nyomban ki akarjátok próbálni a sütőtálat!
Libamáj terrine házilag
- Keverjünk össze 8 dkg sót, 2 dkg cukrot, csipet fehérborsot.
- Egy kb. 70 dkg.os hízott libamájat locsoljunk meg 1 dl tokaji aszúval, és szórjuk meg 1 evőkanál só-cukor keverékkel. Lefedve hagyjuk állni 3 órát.
- Olvasszunk fel 50 dkg libazsírt (vagy hájat).
- Melegítsük fel a sütőt 120 Celsius fokra (gáz 4-es fokozat)
- A libamájat helyezzük a cserépedény egyik felébe. Öntsük le a libazsírral.
- Süssük 30 percig, közben egyszer fordítsuk meg.
- Emeljük ki a májat, nyomkodjuk egy pástétom formába, vagy jénaiba, tetejére tegyünk fóliát, majd 24 órára préseljük le.
Mi kipróbáljuk, az már biztos! Kattints ide, ha neked is tetszik!