Szeretettel köszöntjük a Junibor Egyesület új tagjait! A tegnapi közgyűlésen két borászt választottunk meg tagjaink közé...
Szerző: Junibor, 2015. december 9.
2015. december 13-án rendezik meg a Bocuse d'Or magyarországi elődöntőjét, amely egyben a verseny legnagyobb rostáját is jelenti, hiszen a 11 induló közül 4 – maximum 6 versenyző juthat tovább a hazai döntőbe, és képviselheti adott esetben Magyarországot a 2016. május 10–11-én Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe 2016 szakácsversenyen.
Az idei elődöntő témája egy hal és egy vad étel elkészítése lesz, amit a versenyzők október 30-án tudhattak meg, így szűk hat hét állt rendelkezésükre, hogy e tematika, valamint a szervezők által biztosított fő alapanyagok alapján kidolgozzák a szabályzat szerint 5+1 adagban tálalt versenyfogásokat, aminek elkészítésére a helyszínen 3 óra 45 perc áll majd rendelkezésükre.
A verseny során külön konyhai zsűri pontozza a racionális anyagfelhasználást, a tisztaságot és higiéniát, míg az ételek prezentálásáról és ízéről az 5-5 főből álló hal- és húsételeket kóstoló zsűri dönt.
A selejtező verseny névsora:
További információ és a versenyszabályzat elérhető a Magyar Bocuse d’Or Akadémia weboldalán.