Prémium borokkal ünnepli 25 év sikerét Koch Csaba
Június 14. 12:00
Nagypapájától kapott néhány sor szőlővel kezdte a borászkodást negyedszázada Koch Csaba, akinek a munkáját rengeteg hazai és nemzetközi aranyérem mellett az Év Pincészete díjjal is elismerték. A Koch család 10 generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. "Szőlőművelő, borkészítő, borkereskedő felmenőimtől a föld szeretetét, a munka becsületét, az érték tiszteletét tanultam." - vallja Koch Csaba a pincészet honlapján. A Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken egyaránt aktív borász - és ötgyermekes családapa - mindig is alázatos volt a borkészítésben, és az ő példája is jelzi, a kemény, kompromisszummentes munka a szőlőben és a pincében meghozza a sikert.
Koch Csaba 2000 óta palackozza a borait, az elmúlt években 33 rezisztens szőlőfajtával kísérletezve igyekszik teljesen vegyszermentes borokat készíteni. Első aranyérmét az 1990-es évek elején a jánoshalmai borversenyen kapta. A borászat termése nemzetközi elismerésekből is kimagasló volt az utóbbi tíz évben: borszakírói összesítés szerint világversenyeken 5 arany és 5 ezüst, nemzetközi versenyeken 53 arany és 19 ezüst, országos borversenyeken 104 arany és 18 ezüst, régiós borversenyeken 98 arany és 13 ezüst született.
Koch Csaba újabb prémium borsorozat piacra dobásával is megünnepelte a negyedszázados munkásságot. A Frisch márkanevű borcsaládba magas minőségű, dűlőszelektált Irsai Olivér, cserszegi fűszeres, chardonnay, rozé és merlot borok tartoznak.