Magyarország az új kedvenc témám – lelkesedett a német Zeit magazinban a „borszakértők popsztárjaként" aposztrofált Billy Wagner. a Metropol cikkéből az is kiderül, hogy a március 15-17. közötti düsseldorfi ProWein rendezvényen a magyar stand ezúttal a tavalyinál nagyobb, 263 négyzetméteres alapterületen, közel 30 társkiállítóval várja majd a közönséget.
A szállodai liftben finom illat: pinceszag, penész, hordók és elcsöppenő vörösbor parfümmé nemesedő keveréke. A spanyolországi Baszkföldön járunk, a világ talán legszebb borászatában - írja az Origo. A cikk fotógalériája önmagáért beszél!
Az alapanyagok beszerzése az egyik legfontosabb része a főzésnek és így természetesen a Bocuse d'Or versenynek is. A magyar csapat is nagy hangsúlyt fektet erre és igyekeznek a legszebb zöldségeket, gyümölcsöket beszerezni. Az Instagram oldalukon ezt is megnézhetjük.
A konfitálás nem valami speciális, bonyolult eljárás, hanem valószínűleg a máj elkészítésének legegyszerűbb és legfinomabb módja - olvasható a Nosalty.hu-n. A szerző a kacsamájra esküszik, a receptet is elárulja.
Az egri Gál Tibor pincészetben elkezdődött a 2014-es évjáratú Egri csillag összeállítása. A fehér házasítás megalkotásakor egy egész sor hordómintát kell alapul venni, amint ez a képen is látható.
A Badacsony bazaltorgonáit járva sok kis pincébe botlunk, amelyeket érdemes felfedezni. Bakó Ambrus neve már nem ismeretlen a borkedvelők körében, de kevés ilyen beszámolót olvashattunk róla és borairól, mint a nemrég megjelent blogbejegyzésben a Borrajongó oldalán.