Télen is nyitva vannak a dél-balatoni pincék
A Kristinus Borbirtok rendezvénytermében, Kéthelyen került sor az újborkóstolóra. A rendezvényen Gádor Dénes, az egyesület elnöke elmondta, hogy az a legfőbb cél, hogy a „Balaton partján valóban balatoni porok kerüljenek a poharakba”.
A dél-balatoni borászok fontosnak tartják, hogy ne csak nyáron, hanem a téli időszakban is nyitva tartsanak. Ezzel tudnak ugyanis folyamatos kikapcsolódási lehetőséget nyújtani a potenciális vendégeknek, a gasztroturizmus ugyanis szerte az országban egyre népszerűbb.
A Dél-Balatoni Borút Egyesület 1999-ben alakult azzal a céllal, hogy a térségben minőségi borászat és emellett minőségi gasztronómiai, vendéglátó kultúra legyen az általános. Tagjaik között borászok, éttermek és szállásadók egyaránt vannak, a Balaton déli partján ma már közel 40 minősített borúti állomáson várják a vendégeket.