Újra master of wine kóstolta a Hajós-bajai kadarkát
Február 01. 11:33
A Koch borászat 2013–as Hajós-Bajai Kadarkája került Elizabeth Gabay asztalára. Közösségi oldalán egy bejegyzésében tiszta, gyümölcsös, jó ívású bornak írja le Koch Csaba vörös tételét.
Highly successful evening. Nice glass of wine by the fire, got everyone to do my daughter's homework on the Cold War (thank you all), then heard cow bells outside and went to investigate. Cows in the village in mid January? Shows how warm it has been. Inspired we then went on a long hike up in thehills by the light of a full-ish moon. Lovely.
Írta Elizabeth Gabay.
A Provence-ban élő Master of Wine a tavaly nyáron történt magyarországi látogatása és az a körül felcsapott „rozéháború” eseményeit méltón igazolja a kétkedők számára, hogy már nem csak a rozé, hanem a magával vitt Koch Kadarka is kiérdemelte a szakember elismerését.
Érdemes lenne megfontolni, hogy az elmúlt évben történt látogatása után, és az azt követő neves francia bortermelők és amerikai szakírók részvételével tartott, zártkörű vakkóstolás eredményeként kiválóan szereplő hajós-bajai kékfrankos rozé által nyitott úton hogyan lehetne tovább haladni. Akkor egyetértett a szakma, hogy ennek hosszú távú haszna lehet a magyar bor számára, egyféle iránytűként működve, a külföldi piac hiányzó láncszemeként emlegetett magyar rozéval.
Kérdés, merre is mutat az az iránytű? - írja a Koch Borászat launkhoz eljuttatott közleménye.