Az új-zélandi Trinity Hill borászat alapítója és borásza, John Hancock a budapesti látogatása során a Drop Shopban tartott kóstolót a pincészet tételeiből. A Trinity Hill területei Hawke’s Bay-ben, azon belül a Gimblett Gravels régióban találhatóak. Hawke's Bay az északi sziget keleti oldalán található, a Csendes Óceán partján, ahol 4500 hektáron gazdálkodnak. Fő szőlőfajták a chardonnay, a sauvignon blanc és a bordeaux-i kékszőlők. A borvidék legjobb borai a 600 hektáros Gimblett Gravels régióból származnak. A Trinity Hill kóstoló kiemelkedő tétele a 2012-es sauvignon blanc volt, a
Borrajongó.blog.hu pontozása szerint:
Hawke’s Bay Sauvignon Blanc 2012
John azt mondja, hogy a Marlborough és a Hawke’s Bay sauvignon blanc között a fő különbség, hogy Marlborough-ban később szednek, mert lassabban megy le a sav, eközben pedig a cukor lesz magasabb, így az alkohol is. A tipikus új-zélandi sauvignon blanc szerinte túl aromatikus és vibráló, azért a legtöbb ételt agyonnyomja (pl. osztriga). A Trinity Hillnél a cél inkább egy európai sauvingon blanc készítése, amely nem feltétlenül az intenzitással teríti le a fogyasztót.
2g/l cukrot hordoz. Szép tiszta illat, már kis érettséggel, kiváló citrusos, fehér virágos aromákkal, trópusi gyümölcsökkel, maracuja visszafogott illatával. Egyszerre vonzó és komplex. Elsőre a hihetetlenül vibráló savassága tűnik fel, szinte elektromos sokk a nyelvnek, de közben éretlenség, zöldesség fel sem merülhet, észrevétlen találja meg a helyét a finom textúrában. Egy kevés fű, egy kevés csalán, némi macskapisi, citrusok, citrus-héj, friss alma, egres és trópusiak. Rendkívül összetett gyümölcsösség. Igaz felsoroltam a tipikus Új-zélandi sauvignon blanc jegyeit, a bor azonban közel sem tipikus és valóban egy európai gondolat lengi át. Kiváló hossz, emlékezetes bor. 11,5%. 7p+