Vasárnap zajlott a Cukrászati Világkupa európai döntője
Június 11. 10:13
Idén június 11-12-én Torinóban rendezik a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjét. A megmérettetésen a kontinens 20 szakácsa méri össze tudását hétfőn és kedden, közülük tízen jutnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre. A hétfői versenynapon főz Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje, aki idén februárban megnyerte a magyarországi válogatót. Idén a zsűritagok közé választották Széll Tamást is, aki a Bocuse d’or története során eddig a legnagyobb magyar sikert érte el mind az európai mind a világdöntőben. Ez egyébként az első európai döntő, amit a névadó és ötletgazda Paul Bocuse halála után rendeznek. (link)
Az európai döntő a torinói Gourmet Exportforum keretein belül zajlik, és megelőzte már vasárnap a Cukrászati Világkupa, vagyis a Coupe du Monde de la Pâtisserie verseny európai válogatója. Ezt Svédország nyerte meg „Anyatermészet” című kreációjukkal, megelőzve Belgium és Svájc csapatát. Így a 42 éves Jessica Sandberg és a 41 éves Martin Morand biztosan ott lesz a 2019-es lyoni döntőn, ahol svéd csapat egyébként még sohasem álhatott dobogóra. (A képen a győztes munkák láthatóak.)