Whiskyt lőnek ki az űrbe a japánok
Augusztus 07. 19:10
Az extrém vállalkozást a Suntory Holdings Ltd.,hatalmas, japán italgyártó találta ki, mert kíváncsiak, hogy milyen hatást gyakorol a súlytalanság az italok érési folyamatára. A nagyra becsült whisky-jeiből és egyéb szeszes italaiból hat mintát tervez felküldeni a Nemzetközi Űrállomásra a japán cég – írja az Élelmiszeronline.hu a Fox Newsra hivatkozva.
A társaság szóvivője elmondta, hogy a minták között többek között egy 21 éves házasítatlan malátawhisky (single malt) és egy, a lepárláson épphogy csak átesett ital is szerepelni fog, melyeket üvegpalackban lőnek ki az éterbe. A szóvivő olyan kutatásokkal indokolta a lépést, melyek szerint a viszonylag állandó hőmérsékleten és „kis mozgású” környezetben „lágyabb” ízűvé válnak a whisky-k.
A Japán Űrkutatási Ügynökség Kounotori névre keresztelt szállítójárműve augusztus 16-án lövi ki az űrbe az italokat. Miután az innivalók (minimum egy év múlva) ismét földet érnek a cég szakértői össze fogják hasonlítani a mintákat a bolygó talaján érlelt szíverősítőkkel.
Forrás: Élelmiszeronline.hu