Egyre jobb pezsgőket kapkodunk az áruházakbanA hazai boltok ilyenkor adják el a pezsgők 40-60%-át. A magyar termék a legnépszerűbb, egyre magasabb minőségben, és már karácsony táján is.
Bor? Ők most a legjobbak!Kovács Nimród bortermelő, Tálos Attila borkereskedő, Bíró Lajos séf, Mészáros Gabriella borakadémikus, oktató Cseh Gábor borszakíró nyerte el Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) 2016-os Par Excellence díjait.
Villány és Sopron kapuiban áll az új szőlőbetegségKét újabb borvidéket veszélyeztet a szőlő aranyszínű sárgaság betegségét okozó fitoplazma, a villányi borvidék közelében és a soproni borvidéken a kormányhivatalok megkezdték a fertőzés mértékének felmérését és a felszámolásához szükséges intézkedéseket.
Húsz éves mélyponton a világ borászataA világ bortermelése az idén várhatóan öt százalékkal 259 millió hektoliterre csökken, a legjelentősebb termelő a tavalyi évhez hasonlóan Olaszország lesz Franciaország és Spanyolország előtt - közölte csütörtökön a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet Párizsban.
1956-os aszúkat palackoznak újraAz 1956-os emlékév tiszteletére újrapalackoznak 150 tokaji borkülönlegességet Tolcsván, '56-os évjáratú aszúkból.
Panaszkodnak a szőlőtermelőkAz idei szüreten alacsony felvásárlási árakra panaszkodnak a szőlősgazdák, több borvidéken is arról számoltak be az ágazat szereplői, hogy az árak nem mozdultak el a tavalyi szintről a szőlő jó minősége dacára.
Történelmi lehetőség kapujában a magyar gasztronómia?Bíró Lajos, a Bock Bistro séfje szerint Magyarország bekerült a világ gasztronómiai centrumába. A magyar konyha forradalmi időszakát éli – hangzott el a San Sebastianban, a Gastronomika világkongresszuson.
Visszatérhet a balatoni hal az éttermekbe?A Balatoni Szövetség fontosnak tartja, hogy a régió vendéglátóegységei, büféi, halsütödéi balatoni halhoz juthassanak. Ennek érdekében pedig megoldási javaslatokat is kidolgoztak.
A jég, a fagy és a csapadékos június ellenére országszerte bíznak a jó évjáratbanMennyiségileg vegyes, de minőségileg jó évjárat lehet az idei bor a szüret első tapasztalatai, a szőlős gazdák és borászok várakozásai alapján.