A Sauvignon Blanc esete a medvehagymávalBor-étel párosítás - Éppúgy, mint minden más szőlőfajta, a Sauvignon Blanc is sokféle. A ropogós, ásványos Loire menti boroktól a chilei, ausztrál, amerikai, vagy éppen magyar borokon át, a túláradóan füves, Marlborough régióban érlelt, új-zélandi borokig igen nagy a változatosság. De mit együnk melléjük?
"Őstulok" furminttalBor-étel párosítás - A 2013. március 8-10. között a Millenárison megrendezésre kerülő Kézműves Magyar Ízek Vásár és Gasztropiac sajtótájékoztatójának szenzációja az „őstulok” szalámi és pörkölt kóstoló, valamint a steaksütés volt. Az ételek mellé Csíki Sándor, a Borászportál gasztronómiai tanácsadója, a Food&Wine szerkesztője választotta ki a velük leginkább harmonizáló bort.