Borász a teltházas Borkollégiumban: Malatinszky CsabaElhivatottság, természetesség, eredetiség, tudatosság – talán e szavakkal jellemezhetjük legjobban a Borkollégium decemberi meghívott előadóját, aki borkóstolással egybekötött előadáson mutatta be munkásságát az érdeklődőknek. Malatinszky Csaba, vagy ahogy emlegetik, Monsieur Cabernet franc neve ma már fogalommá vált a borászszakmában és az igényes borkedvelők körében – szó szerint, hiszen 2015 óta létezik egy borkészítési eljárás, ami a Méthode Malatinszky nevet viseli.
Bormarketing és értékesítés #4: Verseny az egész világBormarketing és értékesítés tanfolyamunk végéhez érkeztünk: búcsúzóul a borversenyek és az export fontosabb kérdéseit jártuk körbe.
Bormarketing és értékesítés #3: Lehetőségek a hipermarketek polcain túlA vinotékáknak és rendezvényeknek, csakúgy, mint a sorozatunk korábbi részében bemutatott általános üzletláncoknak, megvan a helyük a borértékesítésben és a marketingben. A tanfolyam második feléhez érkezve egyre jobban elmerültünk a kommunikáció, a márkák és az értékesítés rejtelmeiben, ugyanakkor ez az alkalom is ízelítőt adott abból, milyen sok rétegét és árnyalatát kell még megismernünk ezeknek a területeknek.
Bormarketing és értékesítés #2: Harc a polcértFolytattuk a Borkollégium Bormarketing és értékesítés tanfolyamát, ahol ezúttal a márkázással, a címkékkel, a marketingüzenettel és a bolti elhelyezés rejtelmeivel ismerkedtünk.
Bormarketing és értékesítés #1: A bormarketing alapjaiMi kell a sikeres marketing kampányhoz? Hogyan tudom új piacokon értékesíteni a termékemet? Hogyan kerülhetek fel az éttermek borlapjára? A Borkollégium legújabb Bormarketing és értékesítés című tanfolyamán többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a szakma kiváló képviselőinek segítségével.
WL 100 mesterkurzus #5: Tokaj Vol. 2. – Ezerarcú TokajEgyre szebb száraz borok készülnek Tokaj-Hegyalján. így van esély arra, hogy a jövőben nem csak az aszúiról lesz ismert. A Winelovers 100 mesterkurzusán ismét Tokajt jártuk körbe, ám ezúttal nem az aszúé volt a főszerep: Bálint László nemzetközi borakadémikus a tokaji borok sokszínűségét mutatta be nekünk.
WL100 mesterkurzus #2, beszámoló: Tokaj Vol. 1. – Az aszúk világaWinelovers100, Tokaj mesterkurzus: már maga a cím is kóstolásra csábít. A Tokaj nevet meghallva először általában az édes borok jutnak eszünkbe, e tekintetben a Borkollégium kóstolósorozatának második állomása nem okozott csalódást. Ezúttal a borvidék méltán híres különlegességével, az aszúval ismerkedhettünk meg 12 remek tételen keresztül, amelyek mindegyikét beválasztották a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor közé. Az este során Dr. Konkoly Mihály nemzetközi borakadémikus kalauzolt minket az aszúk világában.