Zánkától Almádiig; a sokszínűségtől az eredetvédelemig Szerencsés az a régió, amelynek saját szőlőfajtája van, a Balatonfüred-Csopaki olaszrizling pedig annak ellenére azonosítható a borvidékkel, hogy az ország legnépszerűbb szőlőfajtájáról van szó.
10 dolog, amit inkább ne erőltess ezekben a napokbanKarácsonykor az önjelölt borszakértők hajlamos büszkén elővenni egy-egy szép üveg bort és előadni magukat. Te is ezt teszed? Csúnya leégés lehet ennek eredménye, ha nem tartod be az alábbiakat.
Fekete Mihály: Ne legyen rosszabb évünk soha!A szinte tökéletes év és a csodálatos szüret után gasztro- és kultúrprogramokkal színesített borkóstolókra várják a vendégeket decemberben a szekszárdi Fekete Borpincében.
Gere Andi: Villány mindig nyitva van, ide nem kell bejelentkezni Gere Andiék amerre járnak a világban, igyekeznek minél több 100%-os franc-t kóstolni, ezért magabiztosan mondja: kevés helyen ad olyan szép bort a cabernet franc, mint Villányban. Gere Attila Pincészeténél bizakodóak az idei évjáratot illetően, és ha nem is nagy mennyiségben, de van esély a pincészet csúcsboraira.
A hagyományos és modern villányi otthonaHa vörösbor, akkor csak premium kategória! - vallja a villányi Halasi Pince. A tradicionális borkészítés mellett a villányi vendéglátás jövőjéről és a családi összefogásról is beszélgettünk Halasi Gergellyel, a borbirtok vezetőjével.
Olaszrizling is kell, de azért a vörösborokért mennek a Polgár Pincébe az emberekVannak olyan helyek és szituációk, amelyeknél jobbat az adott pillanatban nem is tudnánk elképzelni.
Gere Zsolt: úgy készítem a borokat, ahogy nekem tetszikVillány talán egy kicsit csendben van a többi borvidékhez képest, de Gere Zsolt szerint ennek egész egyszerűen az az oka, hogy a napi teendők mellett a hírverésre már nem marad idejük. Pedig Villányban mindig történik valami. Gere Tamás & Zsolt Pincészetét is meglátogattuk Kerülőutunk során, Zsolttal fanatizmusról, alapelvekről és a borivók ízléséről beszélgettünk.