Van, ahol jövőre betiltják az alkoholtCsak a külföldiek által látogatott luxusszállodák árusíthatnak alkoholt január elsejétől India Kerala államában, ahol a legmagasabb a szeszfogyasztás az egész országban. Kerala a külföldi turisták legnépszerűbb célpontja Indiában, ezért az alkoholtilalom gondokat okozhat az idegenforgalomban.
Megvan ki képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakács-világbajnokságonAz idén 19. alkalommal megrendezett Chaine des Rotisseurs ifjúsági szakácsversenyen öt indulónak - Horváth Ákos (Arany Kaviár Étterem), Humli Dávid (Villa Medici), Mészáros Ádám (Gerbeaud/Onyx Étterem), Pereszlényi Alexandra (Hilton Hotel), és Várdai József (Bock Hotel) – egy meglepetés kosár tartalmának felhasználásával 3,5 óra alatt kellett összeállítania és elkészítenie egy menüt, négy főre tálalva.
A borkultúra reneszánsza TörökországbanTörökországban reneszánszát ünnepli az évezredes borászati hagyományokra épülő borkultúra. A Trákia-i és Marmaris-i régió, valamint az Égei-tenger és Kappadokia borvidékein az ókor óta megművelt szőlőültetvények különleges minőségű borokkal mutatkoznak be a borkedvelők előtt.
Összeül a Bormarketing BizottságDecember 1-én megtartja első ülését az újjáalakult Bormarketing Bizottság - mondta Simon Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatója, a bizottság titkára.
Szívesen szüretelnének nálunk a skandinávokJelentősen nőtt Budapesten a skandináv turisták száma. Székely György, az Magyar Turizmus Zrt. stockholmi képviseletének vezetője ezt csak megerősíteni tudta a Turizmus Online-nak. Elmondta továbbá, hogy az az északi országokból érkező vendégek szívesen venének részt szüreti programokon.
Új kóstolóterem és vinotéka a SomlónA somlói viszonyok között egyedülálló létesítménnyel gazdagodott a borvidéken legnagyobb területet, 53 hektár szőlőt művelő Tornai Pincészet.
Szőlőskert a budai Vár oldalábanHáromévi előkészítést követően ősszel szőlőt telepítenek a budai Vár oldalába. Az alig 1 hektárnyi szőlős a magyar borkultúrát kívánja hirdetni.
Egy kis „Villány” BudapestenPolgár Zoltán, az 1996-ban az „Év Bortermelőjévé” választott villányi borász Budapesten nyitott éttermet, bortrezort.
Gere négycsillagos borhotelt nyit VillánybanOktóber elsején nyílik a villányi négycsillagos Crocus Gere Bor Hotel, Villány és a borvidék első négy csillagos családi wellness- és bor szállodája, amely Gere Attila családi vállalkozásának újabb gyöngyszeme.