Pincehírek - Az Akasztófa dűlőbe kell látogatnia annak, aki a Brunyai Pincét keresi Siklóson. A Villányi borvidéken működő cég tíz éve kezdte meg működését, ezalatt sokat fejlődött. Bevezetett sikeres bormárkákat (Elevente, GreenTrezor, PortuGéza, Róza) és újakat is tervezett. Boraikat megszemélyesítik, mivel szerintük a szőlő is, a bor is igen sok humán vonással rendelkezik. Most újabb dobásra készülnek!
A borászat terve erre az évre: Nem csak a test, hanem a lélek táplálását is célként tűzték ki, így a borok mellé tálalt ételekhez, hangulathoz alapanyagként emberközeli összetevőket használnak - igény szerint: teljes értékű gabonát, friss idényzöldséget, gyümölcsöt, húst, építő és tápláló beszélgetéseket, tábortűzzel fűszerezett találkozásokat.
A cég a pincébe - és a pincén kívül -, vendégei számára feltöltődést és közösségépítést tervezett - borvacsorákat, baráti találkozókat. A tágabb értelemben vett közösség nemzetközi szintjén, a környezet-tudatosság jegyében vállal felelősséget karbon-lábnyomáért. Vagyis: borai előállítása során fellépő környezetterhelés kiegyenlítésére karbon kreditet vásárolt – első borászatként téve tanúbizonyságot környezettudatosságáról. Ebből a pénzből egy szélerőmű kap támogatást.
A pincénél szintén tetten érhető a környezettudatos gondolkozás, hiszen az ételek alapanyagául a saját termesztésű növények mellett szinte kizárólag a környéken fellelhető javakból válogatnak, az ültetvényeket pedig szintén úgy kezelik, hogy minél kevésbé terheljék vele az élővilágot.
Ebbe a környezetbe várja vendégeit a Brunyai Pincészet, ahol a borok és a szolgáltatások széles palettájával hálálják meg a vendégek bizalmát.