Vákuumpumpás borzár oxigénmérővel

Borászportál
2013. február 21., 17:29


Kütyü - A legjobb bor is állott, zamatát vesztett lesz nyitva felejtve, de még akkor is, ha csak simán bedugózzuk: a túl sok és a túl kevés oxigén is jócskán rontja a bor eredeti ízét, minőségét. Találgatás és kísérletezés helyett itt egy egyszerű, olcsó és praktikus megoldás a gyakori problémára.
Vákuumpumpás borzár oxigénmérővel
 
A True Seal Wine Saver névre keresztelt vákumos borpumpa működése egyszerű: a kinyitott bor száját betömítve a borzár kis körívben pirosra színeződik, ha a palackban nem megfelelő az oxigénszint. Ekkor a borzár tetejére helyezed és meghúzod a pumpát, majd lassan kiszivattyúzod a felesleges oxigént. Az okos szerkezet pirosról áttetszőre színeződik, amint újra a kívánt oxigénszintet értük el. Tölts újra a borból, helyezd rá a borzárat, és ha látod, hogy az megint piros, végezd el újra az egymozdulatos műveletet.
A True Seal Wine Savert már 24,95 dollárért, azaz kevesebb mint 5500 forintért megrendelhető.
Szemlézett tartalom. Az eredeti cikk a Player.hu oldalon olvasható.
 
Winelovers borok az olvasás mellé