Alapvető borstílusok: fehér vagy vörös? A világ hatalmas borkínálatát a legegyszerűbben két nagy csoportra lehet osztani: fehérborokra és vörösborokra. Ezen belül természetesen a cukortartalom, készítési mód, érlelés stb. szerint még számos más osztályozás is lehetséges – ha az alapokkal már tisztában vagyunk.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Krasznai Zsófia, a tudásexportőrEgyetlen pohár bor az egész életét megváltoztatta, így lett az eredetileg IT-menedzserből nemzetközi borakadémikus. Krasznai Zsófia arról is mesél, kinek ajánlja az angol illetve a magyar nyelvű boros képzést és hogy miért nagyon fontos az elméleti tudás a borok világában.
Mi az, hogy borszakértő?A Borkollégium immár 25 éve a hazai borszakértő képzés meghatározó szereplője. A borismereti kurzusok és tanfolyamok egészen az első lépésektől végigvezetik a borok világa iránt érdeklődőket akár a nemzetközi porondon is elismert borszakértői szintig.