Mitől testes egy bor?A borok jellemzésének egyik fontos része annak megállapítása, hogy mekkora a bor teste. A testesség a bornak az alapanyag sűrűségétől és a bor szerkezetétől függő érzete a szájüregben. Ez lehet könnyű, közepesen testes vagy telt érzet.
Te is suttyó vagy? Szereted az ütős borokat?Tényleg nincsenek képben a magyar termelők a nemzetközi bortrendekkel, ebben az esetben azzal, hogy már nem divat a nagy vörösboroknál a sok alkohol? Mi legyen a szesszel? Újabb Facebook csörte!
Cukrozhatják a mustot a rossz idő miattMagyarország kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy a hazai bortermelők az engedélyezettnél jobban növelhessék a borok természetes alkoholtartalmát. Felpörög a cukoripar?
Brit megszorítások: "halált okozhat"A brit képviselők azt akarják elérni, hogy kötelező legyen az alkoholos italok címkéjén feltüntetni az alkoholizmus veszélyére való figyelmeztetést.
Globális klímaváltozás: egyre magasabb a borok cukor- és alkoholfokaKutatás - Nem meglepő, de világszerte tapasztalható változás: az éghajlat felmelegedése következtében nő a bor cukortartalma, mivel hamarabb érik a szőlő. Az INRA francia tudományos kutatóintézet munkatársai ezért olyan módszert dolgoztak ki, amely lehetővé teszi a bor cukorfokának csökkentését.
Armageddon, a 65 fokos skót sörRekord - Ismét megdőlt a sör-erőcsúcs: 65 fokos szesztartalmút főztek Skóciában. A Brewmeister nevű sörfőzde bivalyerős termékének az Armageddon - döntő ütközet - nevet adta. Folytatódik a néhány éve kezdődött, mára nemzetközivé vált sör-szeszfok versengés.