„Kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt párját ritkító pozitív élettani hatásokkal bír”Új csillag lehet a magyar bor egén a csobánci Bakos Pincészet, akik idén debütálnak az Olaszrizling Októberen. Bakos Aranka, a családi pincészet tagja a vele készített bemutatkozó interjúban bevallja, nem mindig volt a kedvence az olaszrizling, ez azonban gyorsan megváltozott a saját borok megszületésével.
Váli Péter a rizling több arcát is bemutatja az Olaszrizling Októberen – főszerepben az olaszrizling és a rajnai rizlingOlaszrizling vagy rajnai rizling? Váli Péter badacsonyi borász számára eldönthetetlen kérdés. Mindkét szőlőfajta gyönyörű bort ad, nevük hasonlósága ellenére azonban két teljesen különböző szőlőfajtáról van szó.
„Érdekes megnézni, hogy mennyit változik, fejlődik az ízvilág egy év alatt”50 éves tőkékről készített borral érkezik az Olaszrizling Októberre Káli Balázs, a Káli-medence egyik legjelentősebb, de sokszor rejtőzködő borásza. A vele készített interjúban arról is beszélt, gasztrobornak tartja-e az olaszrizlinget.
Tűzről pattant borok kóstolóján jártunkA vulkanikus talaj egyedülálló, különleges ízvilággal ruházza fel a rajta termő szőlőt. De mi is ez a minerális, sós íz a borban? A legutóbbi Winelovers Afterwork - Vulkanikus borok kóstolóján annak jártam utána, mi van az ízek mögött és kinek mit jelent az ásványosság.