Borász a teltházas Borkollégiumban: Malatinszky CsabaElhivatottság, természetesség, eredetiség, tudatosság – talán e szavakkal jellemezhetjük legjobban a Borkollégium decemberi meghívott előadóját, aki borkóstolással egybekötött előadáson mutatta be munkásságát az érdeklődőknek. Malatinszky Csaba, vagy ahogy emlegetik, Monsieur Cabernet franc neve ma már fogalommá vált a borászszakmában és az igényes borkedvelők körében – szó szerint, hiszen 2015 óta létezik egy borkészítési eljárás, ami a Méthode Malatinszky nevet viseli.
5 fehérbor, vörösbor kedvelőknekJúnius közepén már jócskán benne vagyunk a nyárban, ilyenkor a testes, nehéz vörösborok háttérbe szorulnak és csak a hidegebb napokon kerülnek elő a pincéből. Azonban akadnak, akik még a kánikulában is inkább egy cabernet franc-ra vágynak, mert nem nagy rajongójuk a fehérboroknak. De nem csak friss, könnyű, ropogós fehérek léteznek!