Egy jó bort a vacsorához? Biztos, hogy előbb-utóbb minden igényes és érzékeny borkedvelő szerez valamilyen tapasztalatot étel és bor dolgában. Mégis nagy a káosz. Nem hiszünk az örök érvényű étel-bor párosításokban. Bármennyire is csűrjük- csavarjuk a dolgokat, az igazság az, hogy bármilyen étel mellé bármilyen bort el lehet fogyasztani. Hogy a hatás nem lesz minden esetben elragadó, az bizonyos.
Alapvető borstílusok: fehér vagy vörös? A világ hatalmas borkínálatát a legegyszerűbben két nagy csoportra lehet osztani: fehérborokra és vörösborokra. Ezen belül természetesen a cukortartalom, készítési mód, érlelés stb. szerint még számos más osztályozás is lehetséges – ha az alapokkal már tisztában vagyunk.
Alsó polc, felső polc? Hogyan válasszunk magunknak bort?„A szupermarketek sorai közt szédelegve gyakran kapom magam azon, hogy már megint a több száz bort felsorakoztató fémpolcok rengetegébe tévedtem.” Zeller Kontos Noéminek a főleg a borral még ismerkedőknek szóló jótanácsai a tavalyi cikkíróversenyünkre érkeztek.
8 lépés választ el a világ legjobb borstílusaitólA könnyű fehérboroktól a vidám rozékon át a legjobb vörösökig és édes borokig, pezsgőkig a nyolc legfontosabb és legsikeresebb borstílust mutatja be nyolc kóstolón a Borkollégium.