Minden napra egy bor: Dúzsi Cabernet franc 2017November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Következzen egy nem hétköznapi rozé!
„Bárki, aki az onnan készült borokat kóstolja, egy nagyon érdekes, sós ásványosságot vél felfedezni bennük”Az ösztöneire hallgatott Kamocsay Ákos, a Hilltop Neszmély fő borásza, amikor anno kiválasztotta az olaszrizling helyét a birtokon belül. Az élet őt igazolta, mára pedig már a titkot is sikerült megfejtenie.
A bor világatlasza (8. kiadás) – A bor szellemiségétől a föld illatáig és vissza„Ez nem egy egyszerű képes világatlasz.” Kis Hajnalkának a cikkíróversenyre beküldött írásában a sokak által a borok bibliájaként tisztelt könyv legújabb kiadását mutatja be.
Az eleje és a végeA klasszikus felépítésű italsor elejét, a pezsgőt és a végét, az aszút kóstolhattuk egy estén, a Winelovers Special: Pezsgő és Aszú rendezvényén, az InterContinental Budapestben, a Duna korzón. A két bortípus, amilyen messze van a menüben (bár tradicionális eljárással készült pezsgőkre, könnyedén fel lehet húzni, egy egész menüsort), olyan sok köztük a hasonlóság.
WL100 mesterkurzus #2, beszámoló: Tokaj Vol. 1. – Az aszúk világaWinelovers100, Tokaj mesterkurzus: már maga a cím is kóstolásra csábít. A Tokaj nevet meghallva először általában az édes borok jutnak eszünkbe, e tekintetben a Borkollégium kóstolósorozatának második állomása nem okozott csalódást. Ezúttal a borvidék méltán híres különlegességével, az aszúval ismerkedhettünk meg 12 remek tételen keresztül, amelyek mindegyikét beválasztották a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor közé. Az este során Dr. Konkoly Mihály nemzetközi borakadémikus kalauzolt minket az aszúk világában.
Megújult a BASF hazánkban egyedülálló szőlővédelmi betegség-előrejelző szolgáltatásaFagykár, lisztharmat, botritisz? Bármilyen szélsőséges tényezők tizedelik is a várható termést, ha előrelátóan felkészülünk rá, sokkal kisebb veszteséggel számolhatunk. Ehhez nyújt elengedhetetlen támogatást idén is a BASF, megújult szőlővédelmi betegség-előrejelző rendszerével.