Felejthetetlen karácsonyi menük #17: amikor a bor választja az ételtNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Tésztát eddig még nem ajánlottunk a vörösborokhoz, most pótoljuk a "mulasztást". Persze ezt is kicsit rendhagyó módon, ahogy azt tőlünk megszokhattad.
Akik palackba zárták a balatoni nyaratBalatoni Kerülőutunk során tettük pár kanyart a Balaton déli partján is. Balatonlellén a Bujdosó Pincészetet sem hagytuk ki, ahol az alapító Feri papa fia, a második generáció legidősebb tagja, Bujdosó Ferenc fogadott bennünket.
Ragadd meg a „kormánykereket” és kóstolj bele a balatoni nyárba!Vitorlázás, Dél-Balaton, kormánykerék, friss, gyöngyöző buborékok. Ezekből a legtöbb borkedvelő már sejtheti, hogy a balatonlellei Bujdosó Pincészet Frisecco néven elhíresült borát írtuk körbe, amelynek új évjáratát a napokban mutatták be.
A habzóborokról és a pezsgőkről szól majd a Dél-BalatonBujdosó Ferenc leginkább az őszt szereti a Balatonnál. A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borász-tulajdonosa a magyar tenger mellett időnként az Adrián is vitorlázik, a még ismeretlen vizek közül pedig legszívesebben Új-Zéland partjai felé venné az irányt. Interjú.