Egy GRANDiózus kóstoló margójáraA Corinthiába szervezett első Winelovers Grand a helyszínválasztás és a felhozatal alapján is fényesnek ígérkezett, ám avatott borrajongóként kissé kételkedtem abban, hogy a hasonló programok sorában az újdonság erejével fog hatni rám. Aztán jött a meglepetés!
Minden napra egy vörösbor: Fekete Borpince, Cabernet Sauvignon 2003Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
Ezért szeretjük a cabernet-ketA Nemzetközi Rozé Világnap után ismét itt az ideje, hogy ünnepeljünk, ugyanis augusztus 31-én elérkezik az International Cabernet Day. E jeles alkalom kapcsán olyan érveken keresztül mutatjuk be nektek ezt a szőlőfajtát, amelyek alátámasztják azt a tényt, hogy bizony nem lehet nem szeretni a cabernet-t; legyen az sauvignon vagy franc.
Mitől lesz egy vörösbor nagy és testes?Megtelt! tábla mellett zajlott a Borkollégium nyolcrészes ismeretterjesztő kóstolósorozatának újabb estéje. Talán ez nem is véletlen, hiszen még mindig igazi kedvenc a testes vörösborok témája, világa. A téma iránti érdeklődést biztosan növelte a bemutatást segítő pazar borsor is.
Öt bor Malatinszky Csaba karácsonyi asztalárólAz idén hivatalosan is legjobb magyarországi organikus borászatnak választott Malatinszky Kúria nem mindennapi ajándékokkal készül az ünnepi időszakra. Malatinszky Csaba ezúttal konkrét bor-étel párosításokat és tippeket ad.