Az elátkozott Rác fürdőSummarium - Az árvízre hivatkozó halasztás után, valami nem teljesen világos ok miatt most sem foglalhatta el a magyar fajták kavalkádja a Rác fürdő épületét. Ahogy ezt a fürdőzni vágyok sem tehetik meg egy jó ideje. Így aztán a parkolóban, a tabáni fák gyűrűjében gyűltünk össze magyar borokat kóstolni június 5-én. Lehet, hogy a fürdő van elátkozva és ez sugárzott ki ránk is?
Kóstoljunk magyarul – Hungarikumok a London Wine Fair-enMi a magyar bor? Magyarországon termelt szőlőből készült bor (Made in Hungary). Ám ennél azért többről van szó, ha a nagyvilágból tekintünk a magyar borokra. A termőföld és az éghajlat - egy Badacsony, Somló vagy éppen Eger - utánozhatatlan és egyedi. Ugyanakkor a szőlőfajta - tágabban a klónok, szelekciók - az határozzák meg, mi kerül a palackba. És persze ott a borász is, aki nagyban alakítja a bor útját, sok minden másról nem is beszélve…
Etyeki borkonferencia - Fontosak a hungrikumok?Fajtánk-e a magyar fajta? Ezt a kérdést állította középpontba az Etyek Pincefesztivált megelőző konferencia. Az előadók egyebek között azt vizsgálták, mennyiben tekinthetők hungarikumnak a hagyományos magyar szőlőfajták, illetve a belőlük készült borok. Mint kiderült, a hungarikum fogalmának meghatározása sem könnyű, és az is kérdéses, mint gondol a nemzetközi piac a magyar fajtákról.
Isabelle lelkesen kóstolta a magyar borokatIsabelle Legeron, a Travel Channel borspecialistája sajátos magyar fajtákat kóstolt hazánkban tett bortúráján. Isabelle Journey into Wine (Borban utazva) című műsora - melyben a borszakártő hölgy felderíti a világ legnagyszerűbb borait - ezúttal Budapesttől a Fekete-tengerig címmel jelentkezik.