Az újabb borháborútól a legnagyobb borosüvegigÚjabb mozgalmas hónapon vagyunk túl, a legolvasottabb cikkeink ennek megfelelően nagy változatosságot mutatnak.
Láttál már pezsgő degorzsálást lassított felvételen?A pezsgőkészítés egyik legizgalmasabb része kétségtelenül az utolsó szakasz, a degorzsálástól kezdődően egészen a dugó és kosár felhelyezéséig. Egy 2 perces videói segítségével most megismerheted a folyamatot.
Madame Clicquot konyhaasztala és az elhalt élesztő szerepe: tudj meg többet a champagne-ról!Előző írásomban a prosecco-ról olvashattatok 10 érdekes tudnivalót; most pedig minden buborékos ital legnemesebbikét, a champagne-t állítottam a középpontba és újabb tíz pontban összegeztem a legfontosabb ismérveit. Tartsatok velem!
5 nem szokványos érv a tradicionális pezsgők mellettA tradicionális pezsgő a világ egyik legnemesebb itala. Számtalan dolog szól mellette, de ha elolvasod 5 rendhagyó érvünket, utána egészen biztosan máshogy fogod inni.
Az érés csúcsán degorzsálják a tradicionális pezsgőketA tradicionális pezsgőkészítés egyik leglátványosabb fázisa a degorzsálás, amit mi is végigkísértünk Garamvári Szőlőbirtok és Pincészetnél. Megnéztük hogyan esik át ezen a műveleten a 2011-es Optimum Brut, amely kiemelkedő szerepet kap a Magyar Borok Bálján is.