A bor csökkentheti az Alzheimer-kór esélyétEgy új kutatás az alkoholfogyasztás és az agy „tisztán tartása” között mutatott ki kapcsolatot. A kulcs a mennyiség. A túl sok bor elhomályosítja az elmét, a kevés azonban serkentőleg hat az agyra – legalábbis ezt állítja a Science Daily minap megjelent cikke egy kutatásra hivatkozva.
Pezsgővel megelőzhető az öregkori elbutulásÉletmód - Brit kutatók szerint már heti egy-két pohár pezsgő elfogyasztása is ellensúlyozhatja az öregedéssel járó memóriavesztést, és késleltetheti a demencia (szellemi teljesítőképesség hanyatlása) kialakulását.
Az öregkori elbutulástól is megvéd az alkoholEgészség - Alkoholfogyasztás - Tanulmány - Az Age And Ageing egészségügyi online portálon közzétett tanulmány szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás jelentősen csökkenti az időskori értelmi hanyatlás, azaz a demencia, valamint gyakori okozója, az Alzheimer-kór kialakulási esélyét.