Organikus az Öreg Király és a borai isA Barta Pince ars poeticája már a kezdetek óta tartó természetes módon való, környezettudatos szőlőművelésen, és az ennek megfelelő borkészítési technológián alapul.
Egy utánozhatatlan élménytúra a villányi dűlők között Polgár ZoltánnalPolgár Zoltán úgy ismeri a Villányi Borvidéket és annak a dűlőit, ahogy e vidék nagy öregjei is csak kevesen. Egy vele közös túra örök élmény marad mindenki számára.
Origó, stílus és közösségÚjra megrendezte Jásdi István és a Szent Donát Pincészet a kiállító kollégák együttműködésével az Olaszrizling Szerintünk rendezvényt. Az idei évben sok minden változott: véleményem szerint egy evolúciós ugrás történt az olaszrizling és kicsit a rendezvény életében is.
Szepsy István: a szőlőmunka volt a beavatásA magyar bor egyik prófétájával beszélgettem a 12. Magyar Borok Bálján. Végtelenül szerény, kedves, szeretettel teli személyiséggel és lenyűgöző tudással rendelkezik. A kezében épp egy pohár rozé pezsgő van. Véleménye szerint nagyon jó ízléssel rendelkeznek a magyar szakácsok, így hamar az ételekre, főzésre terelődött a szó.
Íme az ország 10 legjobb nevű dűlője. Tudod hol vannak?Proletár, Hamuházi, Kendertábla, Józan - hogy csak néhányat említsünk hazánk 10 legkreatívabb elnevezésű szőlőtermő helye közül. Tudod, hogy melyik borvidékünkön keresd őket? Extra nehéz kvízünk következik, csak profiknak!